Kijk eens mama, ik vlieg!

In mijn werk als OKI-B behandelaar word ik vaak verrast door kleine ‘cadeautjes’: dit kunnen woorden zijn, maar het zit hem vaker in een gebaar of een blik die wordt uitgewisseld.

Het opvoeden van kinderen gaat niet altijd vanzelf. Om verschillende redenen kan de relatie onder spanning komen te staan. Bijvoorbeeld doordat een ouder of kind niet lekker in zijn vel zit, of doordat een kind bijvoorbeeld moeite heeft met bepaalde vaardigheden.  OKI-B kan dan een prachtig instrument zijn om spelenderwijs de relatie te verbeteren. We gebruiken bewegingsspelletjes om de interactie in kaart te brengen en om ouders tools te geven om tijdens de sessies samen nieuwe manieren uit te proberen.

Deze week speelden een moeder en dochter samen vliegtuigje. Dit kun je natuurlijk zien als trucje: het kind gaat op de onderbenen van de ouder liggen en wordt vervolgens opgetild en zweeft even in de lucht. Maar het prachtige aan het moment was dat de dochter helemaal in het spel opging, ze vloog ècht. En daarbij was het rotsvaste vertrouwen dat haar moeder haar ook echt droeg en niet zou laten vallen. Moeder voelde haar eigen kracht, zag haar dochter plezier hebben en genoot mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *